Povinné ručení

Nejlevnější nabídky pojištění povinného ručení 2024

  • Kalkulačka povinného ručení
  • Rychlé online sjednání
  • Povinné ručení na míru

Nejširší srovnání povinného ručení na trhu

7000

pojištěných klientů týdně

98%

spokojenost našich zákazníků

Produkt, s kterým se každý člověk vlastnící motorové vozidlo již setkal. Každá pojišťovna se snaží nalákat ke koupi svého povinné ručení co možná největší počet klientů.

Jejich strategie jsou různé. Od často se upravující ceny, až po různé balíčky připojištění, ať už za peníze nebo zdarma. Orientace na českém trhu není nijak jednoduchá.

Sjednání povinného ručení

Povinné ručení lze sjednat online. Zájemce tak může zhodnotit nabídky trhu a porovnat se svou dosavadní pojistkou. 86 % řidičů platí za povinné ručení více, než by museli.

86 % řidičů přeplácí své povinné ručení

sleva za online sjednání

rychlé vyřízení z domova

Spočítat povinné ručení

Porovnání povinného ručení

Chce člověk vybrat to nejvhodnější povinné ručení za příjemnou cenu a získat ještě navíc výhody?

Orientace v nabídce pojišťoven není jednoduchá, nejlepší je nechat si poradit s výběrem vhodného pojištění. Není nutné navštěvovat pojišťovny a trávit svůj čas tam, kde člověk nechce.

Jediné co k výpočtu člověk bude potřebovat je zelená karta ke svému stávajícímu povinnému ručení (pokud nějaké člověk má) a velký technický průkaz vozidla.

Nejlepším způsobem je ušetření času obcházením či voláním po pojišťovnách a využití kalkulačky povinného ručení, která po zadání vyžadovaných údajů řekne, kolik člověka bude které povinné ručení stát.

1

do 1 000 ccm

průměrná cena – 2 551 Kč
nejlevnější pojištění – 1 080 Kč
běžná cena – 1 744 Kč

2

do 1 350 ccm

průměrná cena – 3 071 Kč
nejlevnější pojištění – 1 590 Kč
běžná cena – 2 150 Kč

3

do 1 850 ccm

průměrná cena – 4 301 Kč
nejlevnější pojištění – 1 641 Kč
běžná cena – 3 100 Kč

4

do 2 500 ccm

průměrná cena – 4 560 Kč
nejlevnější pojištění – 2 641 Kč
běžná cena – 4 400 Kč

5

nad 2 500 ccm

průměrná cena – 5 345 Kč
nejlevnější pojištění – 2 842 Kč
běžná cena – 6 500 Kč

Jak na nejlevnější povinné ručení?

Zde je několik tipů, které pomohou člověku získat nejlevnější povinné ručení pro své vozidlo:

  1. Porovnat nabídky od více pojišťoven: Dobré je věnovat čas průzkumu a získání nabídek od několika pojišťoven. Lze použít online srovnávací nástroje nebo oslovit přímo pojišťovací agenty.
  2. Rozhodnout se pro vyšší spoluúčast: Zvýšení spoluúčasti může snížit pojistné. Nesmí se však zapomínat, že v případě nehody nebo škody bude člověk muset zaplatit vyšší částku z vlastní kapsy.
  3. Udržovat si dobrý záznam v registru řidičů: V případě, že bude mít někdo čistý řidičský rejstřík bez nehod a dopravních přestupků, může si zajistit nižší sazby pojištění. Pojišťovny často nabízejí slevy pro bezpečné řidiče.
  4. Hledat slevy: Ideální je zeptat se pojišťoven na dostupné slevy, na které má člověk nárok. Mohou to být například slevy za spojení pojištění vozidla s jinými pojistkami, jako je pojištění domácnosti nebo pojištění nájemníka, slevy za vlastnictví více vozidel na jedné pojistné smlouvě nebo slevy za určitou profesní příslušnost.
  5. Zvážit základní model vozu: Některé modely aut mají obvykle vyšší pojistné kvůli faktorům, jako jsou náklady na opravy nebo míra krádeží. Výběr základního modelu vozu s nízkou mírou rizika může pomoci snížit náklady na pojištění.
  6. Najet méně kilometrů: Některé pojišťovny nabízejí nižší sazby pro osoby, které ročně ujedou méně kilometrů.
  7. Vyhledat asistenční programy: Některé obce nebo organizace nabízejí programy, které mohou pomoci najít cenově dostupné pojištění vozidla.

Je důležité si uvědomit, že požadavky na povinné ručení se v jednotlivých případech liší, takže se vždy musí člověk ujistit, že splňuje konkrétní minima stanovená zákony státu.

Povinné ručení vs. havarijní pojištění

Povinné ručení a havarijní pojištění jsou dva různé druhy pojištění související s autonehodami. V čem se liší?

Povinné ručení

Tento typ pojištění je zákonným požadavkem. Zahrnuje minimální úroveň krytí, kterou musí mít každý řidič, aby vyhověl zákonu. Účelem povinného pojištění odpovědnosti je chránit ostatní před škodou nebo újmou na zdraví způsobenou pojištěným řidičem.

Obvykle pokrývá náklady na škody na zdraví nebo majetku způsobené pojištěným řidičem třetím osobám, které se účastnily nehody. Konkrétní limity krytí závisí na místních předpisech a nemusí vždy stačit k pokrytí všech škod při závažné nehodě.

Havarijní pojištění vozidel

Havarijní pojištění, známé také jako komplexní pojištění nebo pojištění proti střetu vozidel, není povinné, ale lze jej sjednat jako doplňkové pojištění nad rámec povinného pojištění odpovědnosti. Poskytuje krytí škod na vozidle pojištěného řidiče v případě nehody bez ohledu na zavinění.

Tento typ pojištění může pokrýt náklady na opravu nebo výměnu pojištěného vozidla poškozeného při srážce, vandalismu, krádeži nebo jiných krytých událostech. Havarijní pojištění může zahrnovat také krytí léčebných výloh, ochranu osob nebo krytí nepojištěných či podpojištěných řidičů.

Proč mít havarijní pojištění?

Uzavření havarijního pojištění je důležité z několika důvodů:

  1. Finanční ochrana: V případě zavinění dopravní nehody mohou vzniknout značné finanční náklady, včetně nákladů na opravu vozidla, lékařské péče a případných soudních poplatků. Havarijní pojištění poskytuje finanční ochranu proti těmto nákladům a zajišťuje, že nezůstane obrovská finanční zátěž.
  2. Krytí oprav vozidla: Pojištění pro případ dopravní nehody obvykle pokrývá náklady na opravu vozidla po srážce, ať už ji způsobíte pojištěná osoba nebo druhý řidič. Tím se eliminuje nutnost hradit opravy z vlastní kapsy.
  3. Léčebné výlohy: Pojištění pro případ dopravní nehody může pokrýt léčebné výlohy v důsledku zranění, která utrpí pojištěná osoba při nehodě, včetně účtů za pobyt v nemocnici, nákladů na rehabilitaci a chirurgické zákroky.
  4. Ochrana odpovědnosti: Pokud je člověk shledán odpovědným za způsobení nehody, může mu havarijní pojištění poskytnout ochranu odpovědnosti, která pokryje výdaje druhé zúčastněné strany, jako jsou škody na majetku, náklady na lékařskou péči a soudní poplatky.
  5. Klid: Havarijní pojištění dává klid na řízení, protože člověk ví, že je v případě nehody finančně chráněn. Díky tomu se může soustředit na bezpečnou a zodpovědnou jízdu.

Celkově je havarijní pojištění vozidla rozumnou investicí, která poskytuje finanční ochranu a zajišťuje dodržování zákonných požadavků při řízení.

© 2024 abcpojisteni.cz | Nakódoval Leoš Lang